Επικοινωνία Χρήσιμες Συνδέσεις  
 
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Αξιοθέατα / Προορισμοί   Τρίκαλα
ΜΥΛΟΣ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
 
πατήστε για μεγέθυνση
ΜΥΛΟΣ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
πατήστε για μεγέθυνση
ΜΥΛΟΣ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
πατήστε για μεγέθυνση
ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ
πατήστε για μεγέθυνση
ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Στη Ν.Δ. άκρη της πόλης, στο δρόμο Τρικάλων-Άρτας, αμέσως μετά τη σιδηροδρομική γραμμή, βρίσκεται το Πάρκο του συγκροτήματος του Μύλου Ματσόπουλου. Κατασκευάστηκε το 1884 και το 1977 κληροδοτήθηκε στο Δήμο Τρικκαίων. Το 1984 σταμάτησε η λειτουργία του.

Το συγκρότημα του Μύλου σήμερα αποτελεί ένα ιστορικό - βιομηχανικό μνημείο, που βρίσκεται μέσα σ’ ένα χώρο πνιγμένο στο πράσινο. Αισθητικά κερδίζει με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη καθώς η ιδιαιτερότητα του Μύλου βρίσκεται όχι μόνο στο μεγάλο ύψος αλλά στην εξωτερική του επένδυση από πέτρα και στις εσωτερικές του εγκαταστάσεις που είναι ξύλινες.

Ο Mύλος σήμερα, ο οποίος έχει συντηρηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του, λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο. Λειτουργεί σε μόνιμη βάση ο Δημοτικός Κινηματογράφος (θερινός-χειμερινός), το Δημοτικό Θέατρο και καφετέρια. Επίσης λειτουργεί και συνεδριακός χώρος, και αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Πληροφορίες: Πάρκο Ματσόπουλου, τηλ.: (+30) 24310 20000 

Ο Μύλος των Ξωτικών

Τα Χριστούγεννα ο Μύλος Ματσόπουλου μετατρέπεται σε ένα θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο και μετονομάζεται για 40 ημέρες σε "Μύλος των Ξωτικών". Μια πληθώρα διαδραστικών δράσεων, παιχνιδιών, εκδηλώσεων, συναυλιών πραγματοποιούνται καθημερινά εκείνη την περίοδο μεταφέροντας την μαγεία των Χριστουγένννων στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες! Το website του μύλου των ξωτικών μεταφέρει την μαγεία του online www.milosxotikon.gr

πηγή: Δήμος Τρικκαίων (www.trikala-tourism.gr)

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  Ο Νομός μας

Γενικά για το Νομό Τρικάλων
Γεωμορφολογικά Στοιχεία
Δημογραφικά Στοιχεία
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Τρίκαλα
Καλαμπάκα
Μετέωρα
Ασπροπόταμος
Πύλη - Ελάτη - Περτούλι - Νεραϊδοχώρι
  Ιστορία / Πολιτισμός

Προϊστορία / Αρχαιότητα
Βυζαντινή Περίοδος
Νεότερη Ιστορία
  Επιμελητήριο Τρικάλων