ΤΡΙΚΑΛΑ (ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ - ΤΡΙΚΑΛΑ) - Email: dance[at]xot[dot]gr -  Τηλέφωνο: 2431077798      
Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων I 05-06-2023
Ο ΧΟΤ I Τμήματα χορού- Ιματιοθήκη I Πως θα μας βρείτε I Επικοινωνία
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
 
Ο ΧΟΤ

Ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων (μέλος του CID-UNESKO) ιδρύθηκε το 2002 και από τη πρώτη στιγμή έχει μια ισχυρή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα τόσο των Τρικάλων και της Θεσσαλίας όσο και της χώρας μας γενικότερα.

Στο Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων περισσότεροι από 500 χορευτές όλων των ηλικιών έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τη μουσικοχορευτική μας παράδοση έτσι όπως διατηρείται ακόμη ζωντανή στην ελληνική ύπαιθρο διασφαλίζοντας τη συνέχεια της.

Ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων συγκεντρώνει και κατασκευάζει αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές από διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας εμπλουτίζοντας συνεχώς τη συλλογή του, που σήμερα ξεπερνούν τις 400.

Η Χορευτική ομάδα έχει λάβει μέρος στο διεθνές φεστιβάλ "Βεζούριτε" στο Κουμπράτ της Βουλγαρίας (2003), στο διεθνές φεστιβάλ στο Πριμόρσκο της Μαύρης Θάλασσας της Βουλγαρίας (2004). Το 2005 εκπροσώπησε τη χώρα μας σε δύο διεθνή φεστιβάλ, τον Ιούνιο στην Τουρς της Γαλλίας και τον Ιούλιο στη Νάρνι και Σοριάνο της Ιταλίας. Το 2006 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Σρέμσκα Μιτρόβιτσα της Σερβίας και το Δεκέμβριο του 2006 σε Διεθνές Φεστιβάλ στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Τον Ιούλιο του 2007 συμμετέχει στο σημαντικότερο Διεθνές Φεστιβάλ της Βουλγαρίας στη Φιλιππούπολη. Τον Μάρτιο του 2008 συμμετέχει στις εκδηλώσεις των ομογενών στο Μπορντό της Γαλλίας.

Ενδιαφέρουσες παραστάσεις έχει δώσει στο θέατρο ελληνικών χορών "Δώρα Στράτου" στην Αθήνα (2003-2006-2007), στα "Τσικλητήρεια" (2003), στα "Καραϊσκάκεια" (2003-2005-2007), στο Βόλο (2004), στο Φεστιβάλ Αρκίτσας (2004-2005-2006), στη Καρδίτσα (2004), στην Κω (2004), στο Ριζόμυλο Μαγνησίας (2005),στο Μαυρομάτι Καρδίτσας (2005), στο Μουζάκι Καρδίτσας (2005-2006), στα "Ελευθέρια" Τρικάλων (2005-2006-2007), στο Προμαχώνα Σερρών (2005), στο "Κατράκειο" θέατρο της Νίκαιας (2006), στο Πυθαγόρειο της Σάμου (2006), στον Τύρναβο και Κοιλάδα Λάρισας (2006), στον Δήμο Ιτάμου Καρδίτσας (2007), στην Κατερίνη (2008),στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας Έβρου (2008),στα Χανιά Κρήτης (2009) και σε διάφορες εκδηλώσεις τόσο στη πόλη των Τρικάλων όσο και σε πολλούς δήμους του νομού Τρικάλων καθώς και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές μεγάλων καναλιών ANT1, ET1, ET3, MEGA, ALPHA, 902 καθώς και πολλών περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών.

Κορυφαίες εκδηλώσεις είναι οι παραστάσεις που δίνει κάθε χρόνο από το 2003 η χορευτική ομάδα του Χ.Ο.Τ. είτε στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο είτε στο θέατρο του Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Τρικκαίων παρουσιάζοντας πλούσιο πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Υπεύθυνος του Χορευτικού Συγκροτήματος είναι ο κ. Παναγιώτης Μάνος.

 
Τμήματα χορού- Ιματιοθήκη

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ οργανώνει κάθε χρόνο, μαθήματα ελληνικού παραδοσιακού χορού - Μοντέρνου - Σύγχρονου - Zumba - Yoga - Pilates - Μουσικοκινητική Αγωγή Νηπίων στις αίθουσές του επί της οδού Ιπποκράτους 10 & Μαυροκορδάτου 7 στα Τρίκαλα.

H Xoρευτική σεζόν ξεκινά τον Σεπτέμβριο και κλείνει αρχές Ιουνίου. Λειτουργούν τμήματα : Παιδικά (αρχάρια-προχωρημένα) , Εφηβικά , Ενηλίκων (αρχαρίων-προχωρημένων) και Παραστάσεων.

Ο Χ.Ο.Τ συμμεριζόμενος τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες αλλά και την ανάγκη των συμπολιτών μας για συμμετοχή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, διαμόρφωσε χαμηλές τιμές καθώς και πακέτα προσφορών για :

- Όσους συμμετέχουν στο τμήμα των παραδοσιακών χορών και επιλέξουν και ένα ακόμη τμήμα,

- Όσους επιλέξουν πάνω από δύο τμήματα,

- Όσους αποτελούν μέλη της ίδιας οικογένειας.

Τους χορούς διδάσκουν έμπειροι χοροδιδάσκαλοι οι οποίοι μαζί με τις χορευτικές κινήσεις δίδουν ποικίλες πληροφορίες για την περιοχή, περίσταση, τη μουσική, τη φορεσιά και άλλα στοιχεία που συνδέονται με τον εκάστοτε χορό.

Η Ιματιοθήκη του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων

Η Ιματιοθήκη του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων αποτελείται από φορεσιές των Τρικάλων, καθώς επίσης και από πιστά αντίγραφα των περισσοτέρων περιοχών της Ελλάδας.

Ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων έχει στην κατοχή του περίπου 450 φορεσιές, γυναικείες, ανδρικές και παιδικές που καλύπτουν κατά μεγάλο ποσοστό τις ανάγκες του σωματείου για την συμμετοχή του σε εκδηλώσεις.

Η εφορία Ιματιοθήκης που αποτελείται από έφορο, συνέφορο και βοηθητικά μέλη, κάνουν το καλύτερο δυνατόν έτσι ώστε να φροντίζονται και να συντηρούνται οι φορεσιές σε άριστη κατάσταση.

Η Ιματιοθήκη του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων εμπλουτίζεται με καινούργιες φορεσιές αλλά και με βασικά εξαρτήματα αυτών, όποτε αυτό θεωρηθεί αναγκαίο. 

 
Πως θα μας βρείτε

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ βρίσκεται στις αίθουσές του επί της οδού Ιπποκράτους 10 & Μαυροκορδάτου 7 στα Τρίκαλα.

 
Επικοινωνία
Επωνυμία: ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΜΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Διεύθυνση: ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 10
Τ.Κ.: 42100
Πόλη: ΤΡΙΚΑΛΑ (ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ - ΤΡΙΚΑΛΑ)
Νομός: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ
Τηλέφωνο: 2431077798
E-mail: dance[at]xot[dot]gr
URL: http://www.xot.gr

Eπικοινωνήστε με τον οργανισμό
Στοιχεια Ενδιαφερομένου:  *
Email:  *
Θέμα:  *
Κείμενο:  *
  *: Υποχρεωτική συμπλήρωση